Montag, 1. Juni 2015

Efendiler üzerine

Siz değerlisiniz ve değerli olduğunuzu bilmelisiniz. Hiç kimse sizin efendiniz değildir, o nedenle kendinize de efendi aramayın. Varsa, tek efendi, o da sizsiniz. Siz kendi kendinizin efendisisiniz. Dışardan gelen bir kurtarıcı asla hayatınızı değiştiremez, sizi bir yerden başka bir yere götüremez, istemediğiniz şartta. Yeter ki isteyin, yeter ki kendi gücünüze inanın, işte o zaman siz siz olursunuz. 

Efendiyi bırakmak için ilk önce kendinizi tutsak eden kelimelerden arınmalısınız. Saygı adı altında sizden beklenen "hacı, hoca, öğretmen, abi, abla, amca, dayı, .." gibi kelimeler sizi tutsak etmektedir. Hiç kimse mesleğinden dolayı veya kan bağından dolayı size hükmedemez, oysa siz o kelimeleri kullanarak kendinizi aşağılayarak karşı tarafa hükmetmeleri için açık çek veriyorsunuz. 

Herkes değerlidir, herkes. Bir çöpcüden tutun, doktoruna kadar herkes değerlidir. Çöpcünün ne kadar değerli olduğu çöpün bir hafta sokakta durmasından sonra anlaşılır. Herkesin bir görevi vardır, görevini yapıyor diye ayrıyetten değer kazanmaz. Herkes değerlidir ama başkasından daha değerli değil. Söz konusu insan olursa kıyaslama yapılamaz.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen