Montag, 13. April 2015

Umut 2

Umut, enerjisi bitmiş insanlarda enerji kaynağı da teşkil edebiliyor. Şimdiye kadar başarı elde edememiş biri için mesela tüm umudunu çocuğuna yükleyip onu at yarıştırır gibi kaşturması  mümkün. Çocuk tek gurur kaynağı olacağı için sanki o ebeveynin amacını uygulamak için dünyaya getirilmiş izlenimi doğabilir.

Sadece çocuk üzerine umut kurulmaz, cennet vaat etmekte umut ile alakalıdır. Ne kadar şu anki hayat yaşanır bir hayat değil ise, veya insanlara ne kadar çaresiz olduklarını gösterip gelecekte çektikleri acıları telafi edecekleri bir hayat vaat edilir ise, yaşadıkları bu hayata daha kolay tahammül edeceklerdir, onlar daha kolay hayatlarına anlam vereceklerdir. Ancak anlamsız kılınan hayat çekilmez olur. Umut onlara anlam bulmalarını sağlar, onlara yerlerinin nerede olduğunu gösterir.

Vaat edilen umudun gerçek olup olmadığı pek de önemli değildir. Zaten umut bir nevi ütopya sunar. Ne kadar yaşanan hayat ile o ütopyanın arasında fark olursa ütopyanın çekiciliği de o kadar artar. Ütopya Ütopya olmaktan çıkar, ona dahil olunduğu için gurur kaynağı bile olur. İşte gurur duymak herşeyi unutturacak, hayatına anlam verecektir.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen