Samstag, 20. September 2014

Zihnin esnekliği vücuda yansır

Düşünce ile vücut arasında bağlantı olduğu kanısındayım. Düşüncedeki esneklik veya katılık kendini vücuda yansıtarak iz bıraktığını  gözlemlemek mümkündür. Katı düşünceye sahip olan vücudunun esnekliğini yitirir ve dolayısı ile düşüncesi ile vücudun da kırılma ihtimalinin çok yüksek olduğu gözlemlenir. Yürürken ne kadar asker gibi hedefine odaklı gözükse bile, o esnekliği kaybettiğindendir, asil yürüdüğünden değil. Kaslarının gerilmesi düşüncesinin vücuda yansıdığını gösterir.

Vücudun gevşemesi ile zihnindeki düğünlenmiş fikirlerin de gevşediği görülür. Bu nedenle hareket etmek veya vücuda makyaj yapmak zihnindeki düğünleri de çözer. Çok uzun zaman belli fikirler üzerine çalışanlar zihinlerindeki düğümü çözmek için yürüyüş yaparlar veya müzik yaparlar. İşte bu anlarda zihin içinde bulunduğu kalıbı kırar ve yeni bağlantılar kurma şansına sahip olurlar.

Bilim adamları Alzheimer hastalığının fazla oturmadan da kaynaklanabileceğini, hareketin o hastalığa karşı en etken silahlardan biri olduğunu keşfetmişler. Böylelikle zihin ile vücut arasında sıkı bir bağlantı olduğu gösterilmiştir. Zihin ile vücudun bir olduğunu söylemek ne kadar doğrudur, bilemiyorum ama bu bağlantının çok sıkı olduğu kesin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen