Freitag, 13. Dezember 2013

Akil ve rezonans

Rezonans cok önemli bir seydir. Rezonans baska insanlari anlamaya da yarar. Insan kendi dünyasi ile rezosansa gecebilecegi gibi diger insanlarin ic dünyasi ile de irtibata gecebilir. Ayni seyleri paylasmak insana güc katar, hayatina anlam verir. Yanliz olmadigini ve kendisinin anlasildigini anlar. Buna pozitif rezonans denir. Rezonansin positif olmasi karsidan alinan sinyallerin o insanin kendi icinde daha da büyümesinden kaynaklanir. Karsidaki kisinin gülmesi diger kiside de gülümsemeye neden olur. Eger asik surakli biri varsa o asik surak oranin havasini hemen bozar.

Diger taraftan bir toplumun rezonas olusu vardir. Eger kitle halinde birseye rezonans olursa onu durdurmanin ne kadar zor oldugunu görmek o kadar da zor olmayacaktir. Bir toplulugun rezonansa yatin olmasi herkesin ayni sekilde düsünmesinden anlasilabilir. Rezonansin büyük calkantilara yol acmamasi icin eksi geri beslemenin olmasi sarttir. Negatif besleme pzitif beslemeyi tesirsiz hale getirir ve calkalanma belli ölceklerde sinirlanmis olur. Belki duyanlar olmustur. Köprünün biri ayni adimlarla yürüyen askerler tarafindan rezonas gelmisti ve köprü yikilmisti. Londra'da da cok önemli bir körü ayni sekilde hasar görmüstü.

Ayri düsünmek ne kadar negatif algilansa da bu denli hasarlari önler. Insanlarin ayni sekilde bir tarafa hareket etmelerini önler. Belki kat edilen yolun mesafesi kisadir ama önemli olan sey yolun uzunlugu degil, önemli olan sey olabilecek hasarlari en aza indirgemektir. Bu nedenle kendi aklinizi kullanmakta cekinmeyen, Toplu halde rezonansi önleyecek daha az hasara neden olacaksiniz.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen