Freitag, 13. Dezember 2013

Basörtüsü ve abi sendromu üzerine

Basörtüsü kadin sorunu degildir. Basörtüsü erkeklerin sorunudur. Erkekler kadinlarin sözcüsü olarak ortaya ciktiklari icin bu erkeklerin sorunudur. Sadece sözcüsü olmayip kendilerini kadinlarin koruyucusu olarak da gördükleri icin basörtüsü erkeklerin sorunudur. Erkekler kadinlari büyük abi edasi ile basörtüsü ile koruduklarini zannediyorlar. Abileri kimlerden kimi koruyor? Yine erkeklerden abileri kadinlari koruyorlar. O halde basörtüsü yine erkek sorunu. Kendi iradelerine sahip cikamadiklari icin kadinlarin baslarini örtüyorlar.

Baslarinizi örtün derken kadinlarin ne istedigi pek de ilgilendirmiyor erkekleri. Onlar sanki herhangi bir süs esyasi gibi ordan oraya konulabilen seylermis gibi davraniliyor. Onlar gercekten ne istedikleri sorulmuyor. Baslarini örtseler bile onlardan abilerine neden bize tacizde bulunuyorsunuz diye bir sikayet gelmiyor. Belki de erkekler onlari taciz etmeseler baslarini hic örtmek zorunda kalmiyacaklar. Ama onlar yine agizlarini kapali tutuyorlar, onlarin yerine ne karar verilirse kabul ediyorlar.

Madem erkekler gercekten irz düsmanlari bu durumda kadinlarin kendileri nasil korunmalari konusunda kendileri karar vermeleri daha saglikli olmaz miydi? Neden özgüvenlerini güclendirip kendi kendilerini korumasini ögretmiyoruz? Neden onlari erkeklerden bagimli kiliyoruz?

Erkeklerin kadinlar icin sözcülük yapmalarinda kendi cikarlari var. Kadinlari istedikleri gibi yönettiklerinde onlari isteksiz esya gibi kullanabilecekler. Bundan dolayi özgüveni gelismis özgür kadin yetistirme derdinde degiller erkekler. Kadinlar kendilerinin korundugunu zannediyorlar ama onlar arabanin yan koltugunda pasif kaldiklarini göremiyorlar.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen